För tillfället tar vi inte emot några nya bokningar för kurser.

För bagare, konditorer & kockar

Choklad 1

Lär dig att göra egna praliner med goda fyllningar och vackert utseende. Vi börjar med att lära oss temperera chokladen – ett måste för att få en glansig, fin yta – och går sedan vidare till fyllningar och smaksättning. Efter avslutad kurs har du kunskapen du behöver för att tillverka enklare praliner av högsta kvalitet!

Choklad 2

För dig som redan kan grunderna i chokladtillverkning (motsvarande Choklad 1) erbjuds här en fördjupning där du får pröva på mer annorlunda smakkombinationer och lär dig en mer nytänkande approach till chokladtillverkning. Efter avslutad kurs kan du sedan presentera vackra praliner med spännande innehåll.

Choklad 3

För dig som har arbetat med choklad tidigare (eller gått Choklad 1 & 2) finns här möjligheten att verkligen djupdyka i ämnet och förfina ditt hantverk. Du utmanas här i mer avancerad dekor och kan själv komma med önskemål om vad du vill lära dig mer om under kursen.

Moderna tårtor

Glöm klassiska tårtor som prinsess för en stund och lär dig skapa moderna tårtor med både fantastiska smaker och med ett vackert utseende.

Karamell grundkurs

tt skapa figurer och dekor i karamell är ett osvikligt säkert sätt att ge dina desserter en vackrare och mer elegant look. Under denna heldagskurs lär du dig att koka, dra, gjuta och blåsa karamell – metoder som ger dig förutsättningar att skapa egna småkonstverk i socker.

Karamellskulptur

För dig som redan har grundläggande kunskaper i karamell (inklusive kokning, dragen, gjuten och blåst karamell) ges här möjligheten att lära dig att skapa hela skulpturer i socker.

Moderna bröd

Bröd har varit en essentiell del av vår kost genom århundraden av människans historia, och genom åren har det sett ut på många olika sätt. Under denna kurs lär du dig hur du ger matbröd en mer modern touch genom användning av olika tekniker, ingredienser och smakkombinationer.

Surdegsbröd

Surdeg är en väl beprövad metod för att skapa mer smakrika och mer hållbara bröd. Under denna kurs lär du dig mer om hur du kan använda olika typer av surdegar för att få bästa möjliga resultat.

Baka utan laktos & gluten - Kaffebröd & desserter

Idag är efterfrågan på allergianpassat fikabröd större än någonsin. Lär dig att själv baka utan gluten och laktos och slipp köpa in från någon annan! Under denna kurs får du bland annat tillgång till ett helt unikt mousserecept helt utan både laktos och gluten.

Desserter

Ingen middag är komplett utan desserten – här lär du dig att skapa efterrätter som imponerar med både smak och utseende. Fokus ligger på att skapa nytänkande desserter med moderna smaker och med spännande dekor.

Petit four/Minidesserter

Det perfekta tilltugget för dig som vill ge fikat en mer elegant touch – lär dig skapa fantastiskt vackra desserter i miniformat som imponerar med både smak och utseende.

För nybörjare och hemmabagare

Choklad nivå 1

Vem älskar inte chokladpraliner? Under denna heldagskurs lär du dig att göra egna praliner med goda fyllningar och vackert utseende. Vi börjar med att lära oss temperera chokladen – ett måste för att få en glansig, fin yta – och går sedan vidare till fyllningar och smaksättning. Ett måste för alla chokladälskare!

Choklad nivå 2

Har du gått Choklad 1 och vill lära dig ännu mer om choklad? Här erbjuds då en fördjupning där du får pröva på mer annorlunda smakkombinationer och lär dig en mer nytänkande approach till chokladtillverkning. Efter avslutad kurs kan du sedan presentera vackra praliner med spännande innehåll.

Tårtor

Vackra tårtor som dessutom smakar ljuvligt – kan det bli bättre? Under denna kurs lär du dig att göra tårtor som definitivt kommer att imponera på kalasgästerna. Vi lär oss både hur man gör klassiska tårtor som princess, och prövar också på lite mer moderna tårtor med mousse.

Karamell för nybörjare

Att skapa figurer och dekor i karamell är ett osvikligt säkert sätt att ge dina desserter en vackrare och mer elegant look. Under denna heldagskurs lär du dig att koka, dra, gjuta och blåsa karamell – metoder som ger dig förutsättningar att skapa egna småkonstverk i socker.

Bröd - The basics

Bröd har varit en essentiell del av vår kost genom århundraden av människans historia, och genom åren har det sett ut på många olika sätt. Under denna kurs lär du dig grunderna i brödbak och lär dig hur du kan variera ingredienser och tekniker för att skapa en mängd olika sorters bröd.

Srudegsbröd med Krister

Surdeg må vara något av en trend, men har används under hundratals år och är en väl beprövad metod för att skapa mer smakrika bröd som dessutom håller längre. Vår kursledare Krister är expert på surdegsbröd och under denna kurs lär han dig grunderna i hur du skapar och bakar med surdeg. Fantastiskt goda bröd utlovas!

Baka sött utan gluten & laktos

Fler och fler väljer bort gluten och laktos i sin kost, men visst vill man fortfarande kunna unna sig en god fika då och då? Lär dig att själv baka utan gluten och laktos där bakverken smakar minst lika bra som ”vanliga” desserter och bullar. Under denna kurs får du bland annat tillgång till ett helt unikt mousserecept helt utan både laktos och gluten.

Vegansk choklad

För dig som håller en vegansk kost, eller bara är nyfiken, ges här en unik chans att pröva på vegansk chokladtillverkning. Vi lär oss grunderna i choklad så som temperering, och gör sedan flera olika fyllningar som alla är helt veganska. Vi gör både gjutna och doppade praliner, och förhoppningen är att du sedan kan fortsätta experimentera med spännande fyllningar på egen hand.

Veganska desserter

Som vegan är det ibland en större utmaning att göra efterrätter och alternativen kan ibland kännas få. Men möjligheterna är ofta fler än man kan tro! Vi går genom grunderna för hur man gör goda veganska efterrätter. Vi tittar på vilka produkter som går att använda för att ersätta icke-veganska ingredienser och laborerar med sådant som man kanske inte vanligtvis associerar med desserter. Tillsammans skapar vi tre fantastiska efterrätter som är 100 % växtbaserade.

Desserter med Simon

Lär dig göra riktigt imponerande desserter tillsammans med konditorn Simon, som specialiserat sig just på efterrätter. Under kursen får du lära dig olika baser och såser i spännande smakkombinationer som alla utgör det perfekta avslutet på vilken middag som helst.

Bullar och annat kaffebröd

Djupdyk i fikabrödens härliga värld under en dag fylld medbullar och kakor – kan det bli bättre? Under denna kurs bakar vi bullar i olika former där bara fantasin sätter stopp för vilka smakkombinationer vi får fram. Vi lär oss hur man bäst knådar och jäser degen samt hur vi formar bullar och kransar som en riktig bagare!

Julbak

Mat och sötsaker hör julen till, och för dig som älskar alla julens sötsaker är denna kurs en dröm! Vi lär oss de klassiska julbröden, godis och bakverk som man bara inte klarar sig utan på julafton.

Kontakta oss för mer information om våra kurser

Namn
Email
Ämne